Skip to content

Weekend S1 (22-23.08.2020)

Kuda idemo?

Vožnja, razgledavanje, uživanje, fotkanje.

Od Gospića, preko Velebita vodi prekrasan makadamski uspon. Kada stignemo do vrha iskoristit ćemo priliku da napravimo nekoliko fotografija. Nakon toga ćemo se zaputiti prema Otočcu, prvo laganim makadamskim putem, a onda prelijepom vijugavom cesticom. Nakon Otočca krećemo dalje prema sjeveru kroz lagane šumske puteve, te ćemo nakon nekoliko izazovnijih dionica (koje će biti moguće obići) završiti vožnju u Delnicama. Naravno, vaš vodič će cijelo to vrijeme koristiti priliku za malo snimanja, droniranja i fotografiranja.

Kakav je plan?

Event traje dva dana, počevši sa subotom. Kako nisu svi sudionici iz Zagreba, već dolazimo iz različitih smjerova, plan je sastati se u Gospiću oko 12h, te krenuti najkasnije do 14h u subotu.

Prvi dan vožnje završava u Otočcu, gdje se predvečer družimo i spavamo. Nastavak vožnje je u nedjelju u 10 ujutro, te ovisno o sudionicima i aktivnostima završava oko 16 sati popodne.

Trasa se sastoji od oko 280 kilometara, od čega su asfalt i off road 50-50%. Sve zahtjevnije dionice imaju definirane obilaske, za one koji iz bilo kojih razloga neće moći voziti po nekima od terena.

Gdje spavamo?

Osiguran je smještaj za do 6 ljudi u Otočcu. S obzirom na to da vjerojatno ide veći broj ljudi, dio će nas morati kampirati ili pronaći drugi smještaj. Djevojke i oni koji su se među prvima prijavili imaju prednost.

Mjesto za kampiranje nije definirano, ali postoji više opcija.

Tko želi neka ponese (minimalnu) opremu za kampiranje jer bi nošenje previše tereta na motoru moglo uzrokovati otežane prolaske po nekim od planiranih dionica vožnje.

Koji je cilj?

Primarni cilj cijelog eventa je da se dobro zabavimo, ali i da dokumentiramo slikama i videima. Kako je jedan od ciljeva eventa i izrada fotografija za budući komercijalni projekt, svi koji sudjeluju u eventu prihvaćaju da su njihove fotografije i videa raspoložive za daljnju uporabu.

Kvaliteta slika i videa ovisit će isključivo o sudionicima, stoga je u planu nekoliko točaka gdje ćemo stati i voziti se isključivo za potrebe fotografije i videa. Mole se sudionici za razumijevanje.

Svi foto/video materijali bit će na raspolaganju sudionicima.

Što ćemo posjetiti?

  • Rodna kuća Nikole Tesle
  • Velebit stijene
  • Utvrda Brinje
  • Nebeski labirint
  • Vidikovac Dabrovi kukovi, Sviba i Mahavica
  • Konji pojilište
  • Single track kroz šumu
  • Fužine jezero
  • Spilja Vrelo (30kn) i spilja Bukovac (slobodan ulaz)
  • Matić poljana

Što je potrebno za sudjelovanje?

S obzirom na to da je cijeli event fokusiran na off road iskustvo, preporuka je nositi zaštitnu odjeću, prvenstveno čizme (ili visoke moto tenisice), rukavice, kacigu i zaštitu za koljena i laktove.

Osoba koja ne dođe u adekvatnoj opremi neće moći sudjelovati u eventu.

Poželjno je nositi veće količine vode (1-2 litre), a zbog sprječavanja dehidracije preporučljivo je kupiti hidracijski mjehur ili hidracijski adapter.
Primjer:
https://www.iglusport.hr/katalog/25SR%2020301/CONVERTUBE

Svi sudionici dobiti će pripadajući “trek” koji će biti moguće pratiti bilo kojim GPS ili mobilnim uređajem (gpx standard).

Prijavi se: